VUČIĆ: Ideologija Aljbina Kurtija je ideologija nacizma i Prizrenske lige

Novosti online

30. 12. 2022. u 13:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je premijer Kosova Aljbin Kurti nastavljač ideologije Envera Hodže, naciste Džafera Deve i Prizrenske lige.

ВУЧИЋ: Идеологија Аљбина Куртија је идеологија нацизма и Призренске лиге

Foto: Printskrin TV Pink

"Svi njihovi planovi i programi zasnovani su na prvoj Prizrenskoj ligi iz 1889, drugoj Prizrenskoj ligi iz 1943. godine, kada je osnovan pokret Bali kombatar, zatim trećoj Prizrenskoj ligi koja je osnovana u Njujorku i koja nam je najviše štete nanela. To je njihova ideologija i na Džaferu Devi, čoveku iz Kosovske Mitrovice, službeniku Abvera, koji se prvi priključio nacističkim okupacionim snagama", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara nakon susreta sa Nikolom Nedeljkovićem. 

Objasnio je da je Deva za vreme nacističke uprave bio ministar unutrašnjih poslova Albanije.

    
"Njemu danas Aljbin Kurti obnavlja kuću u južnom delu Kosovske Mitrovice. To je stvar odnosa prema nacističkom, pravosnažnom presudom osuđenom, nacističkom zločincu. Njemu podižete spomenik, hvalite se da je balistički pokret vaša prošlost, sadašnjost i budućnost. Nacizam. Zlikovac koji je progonio ne samo Srbe, već i Jevreje i sve druge. Veliki Džafer Deva", rekao je ironično Vučić. 

Naglasio je da je to njihov ideolog, kao i bivši komunistički predsednik Albanije Enver Hodža.

    
"Kurti mašta da bude Enver Hodža, zato i ne podnosi (Edija) Ramu. Samo ako može da bude mešavina Enver Hodže i ako može malo Zelenskog. Zato i one besmismice da je ’Vučić mali Putin’ i kao što se vidi opet je lagao. A sve to nas ne interesuje, nas interesuje samo da ostavi srpski narod na miru. Sve te puste snove može samo da sanja", rekao je Vučić.

On je zahvalio srpskom narodu na Kosovu zato što čuva srpsko ime i ognjišta i poručio: "Nastavićemo da se borimo".

Predsednik je svima poželao srećnu kalendarsku Novu godinu i predstojeće božićne praznike. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)