BRNABIĆ: Najoštrije osuđujem napad na porodicu predsednika Vučića - niko više u međunarodnoj zajednici nema prava da zatvara oči

Novosti online

23. 12. 2022. u 13:37

ZA nas apsolutno nije nikakva novost da Priština pravi spisak Srba za hapšenje. Jedina razlika je u tome što su ga ovog puta javno objavili, iako su pre šest dana zvanično demantovali da prave ovakve spiskove, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

БРНАБИЋ: Најоштрије осуђујем напад на породицу председника Вучића - нико више у међународној заједници нема права да затвара очи

Foto Tanjug

- I zaista, nakon ovoga niko više u međunarodnoj zajednici nema prava da zatvara oči pred činjenicom koju više ni Priština ne krije, a to je da oni imaju spisak nepoželjnih Srba. Na tom spisku se nalaze imena koja apsolutno nikakve veze nemaju sa politikom. Na tom spisku se nalaze imena brata i starijeg sina predsednika Republike Srbije. To je nova provokacija, nova destabilizacija regiona, novi pokušaj pravljenja haosa, što Kurti kontinuirano radi sa ciljem izazivanja sukoba - kazala je premijerka.

- Najoštrije osuđujem napad na porodicu predsednika Aleksandra Vučića. Najoštrije osuđujem progon i crtanje mete na čelu svim ljudima sa pomenutog spiska, ali i svim drugim ljudima koji nisu albanske nacionalnosti, a koji na Kosovu i Metohiji ne mogu da ostvare ni najosnovnija ljudska prava - dodaje Brnabićeva.

- Sigurna sam da bi oni zaista i uhapsili sve te ljude sa spiska, i da bi svi ti ljudi imali tretman kao i Dejan Pantić, o kome njegova porodica nije imala ni jednu jedinu informaciju 13 dana, čime su ugrožena sva civilizacijska prava ovog čoveka. Upravo to ugrožavanje prava Dejana Pantića je najbolja slika karaktera Aljbina Kurtija, Vjose Osmani i svih onih koji danas upravljaju privremenim institucijama u Prištini - istakla je predsednica Vlade.

- Ovim putem ponovo apelujem na sve relevantne aktere u međunarodnoj zajednici da ne žmure pred terorom koji se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Otvorene pretnje, javno zastrašivanje i politički progon je realnost koju žive svi građani na teritoriji Kosova i Metohije koji nisu albanske nacionalnosti. Podsećam da se ovo dešava u 21. veku, u srcu Evrope, pod okriljem Umnika, Euleksa i KFOR-a, i da je krajnje vreme da svi stanu u njihovu zaštitu - zaključuje Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (79)