I ALBANCI ZNAJU DA U RAČKU NIJE BILO MASAKRA: Sudija Danica Marinković otkrila istinu o navodnom zločinu

Novosti online

15. 01. 2022. u 10:55

SUDIJA Danica Marinković, koja je svojevremeno iznela dokaze o Račku i svedočila u Haškom tribunalu, izjavila je povodom godišnjice tog sukoba da 23 godine priča da je dokazano da u Račku nije bilo masakra nad nedužnim albanskim civilima, a da je to prihvatio i Tribunal u Hagu.

И АЛБАНЦИ ЗНАЈУ ДА У РАЧКУ НИЈЕ БИЛО МАСАКРА: Судија Даница Маринковић открила истину о наводном злочину

Danica Marinković Foto N. Skenderija

- Haški tribunal je prihvatio istinu da nije bilo masakra u Račku - rekla je Marinković za Kosovo onlajn i navela da niko nije demantovao dokaze koje je iznela, pogotovo ne "stručnjaci" iz Prištine. 

Navela je da 23 godine ponavlja ono što je videla od prvog dana i što je prikupila kao dokaze. 

- Istina je na našoj strani. Ono što sam dokazala i utvrdila niko nije demantovao, pogotovo ne stručnjaci iz Prištine. Znaju oni istinu, ali odgovara im da manipulišu, od prevare i laži koju je izneo Vilijam Voker u to vreme, a koja je bila poved da se izvrši agresija na suverenu državu bez odluke Saveta bezbednosti UN. Za to ni do danas niko nije snosio odgovornost - rekla je Marinković. 

Naglasila je da tu istinu znaju i Albanci, a da to što i dalje ne dozvoljavaju Srbima da govore ono što je suprotno njihovom stavu o Račku predstavlja kršenje ljudskih prava. 

Danica Marinković Foto N. Skenderija

- To je kršenje najosnovnijih ljudskih prava, ne poštuje se pravo da Srbi kažu istinu u svoju korist. Vidite koliko ima Srba koji su uhapšeni bez ikakvog zakonskog osnova, izmišljaju im se postupci, dovode lažni svedoci, to je sramno i to dozvoljavaju predstavnici međunarodne zajednice koji treba da štite svačije pravo, a pogotovo srpskog naroda koji tamo živi - rekla je Marinković. 

Navela je i da je suđenje Ivanu Todisijeviću zbog izjave o Račku sramota i presedan, da je Todosijeviću učinjena velika nepravda i da je prvobitno bio osuđen bez ikakvog dokaza, jer u tome što je izjavio nema elemenata krivičnog dela. 

Vrhovni sud u Prištini ukinuo je presudu specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini koji je Todosijevića osudio na dve godine zatvora zbog "izazivanje nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti" i odlučio da vrati sudski proces na početak, a Marinković je upitala kakve su to sudije kada su uopšte donele osuđujuću presudu za događaj koji se uopšte nije desio.

- Čovek je rekao istinu, a istina koju i ja znam, sprovodeći istragu i iznoseći dokaze, jeste da u Račku nije bilo masakra nad nedužnim albanskim civilima. To smo dokazali u Hagu gde sam svedočila, niko nije optužen, ni osuđen - rekla je Marinković. 

Marinković je navela da se za pravdu uvek treba boriti i naglasila da je boli nepravda počinjena prema Srbima na Kosovu za koje kaže da im se ograničava pravo kretanja i slobode govora. 

- Srbima upadaju u kuće, vrše pretres i hapse ih, toga nema nigde. Pravda za nas Srbe je zabranjena - kaže Marinković. 

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU - Potresna ispovest starice iz Rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)