BOKSER Aleksandar Saša Pejanović (37) iz Podgorice ubijen je u ponedeljak oko 14.30 na Bulevaru Save Kovačevića, ispred kafe bara "Lido". Prema nezvaničnim saznanjima, na Pejanovića je pucao komšija, policajac Zoran Bulatović, koji je odmah uhapšen. Napadač je prišao Pejanoviću dok je sedeo na terasi kafića i iz službenog pištolja počeo da puca u njegovom pravcu. Bulatović je posle toga odvezao tada teško povređenog Pejanovića do Kliničkog centra ali mladić je na putu preminuo.

Kako je saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore, u Urgentni centar Pejanović je dovezen u 14.35 sa povredom grudnog koša vatrenim oružjem, bez znakova života.

"I pored preduzetih mera reanimacije lekari su konstatovali smrt u 14.55", navodi se u saopštenju.

Inspektori tek treba da utvrde zbog čega je Bulatović ispalio projektile u Pejanovića. Prema onome što se moglo čuti na mestu zločina, Bulatović i Pejanović su odranije bili u sukobu. Nedavno je čak došlo do svađe i tuče zbog čega je morala da interveniše policija.

UGROŽAVANjE
PEJANOVIĆ je bio bivši bokserski reprezentativac i do 2006. godine policajac, dok nije dobio otkaz jer je navodno u kazinu hotela "Crna Gora" fizički napao zaposlenog. Pejanović je nakon hapšenja 2008. godine više puta tvrdio da mu je bezbednost u Crnoj Gori ugrožena i jedno vreme je živeo u Srbiji.

Prema jednoj verziji događaja, Bulatović je u ponedeljak bez reči prišao Pejanoviću koji je sedeo ispred lokala "Lido", a zatim počeo da puca.

- Obavešten sam da je na terasi kafe lokala "Lido" došlo do upotrebe vatrenog oružja, prilikom koje je jedna osoba smrtno stradala. Reč je o Aleksandru Pejanoviću zvanom Saša, rođenom 1974. godine, neoženjenom, nezaposlenom, sa stalnim prebivalištem u Podgorici. Osnovano se sumnja da je oružje upotrebio i iz tog razloga je zadržan u pritvoru podgoričke policije Zoran Bulatović, rođen 1971. godine, pripadnik Uprave policije, zaposlen na odseku za zaštitu svedoka. Uviđaj sam obavio zajedno sa zamenikom višeg državnog tužioca Lepom Medenicom - kazao je za "Novosti" istražni sudija Podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović.

O tome koliko je Bulatović projektila ispalio u Pejanovića i šta je pravi motiv ovog zločina, sudija Ivanović nije želeo da komentariše, ističući da su istražne radnje u toku. Sudija Ivanović je dodao da je uzeta kaseta sa video-zapisom na kojem se jasno vidi kako se ubistvo dogodilo.

Pejanović je javnosti postao poznat kada je uhapšen zbog nereda na demonstracijama protiv priznavanja nezavisnosti Kosmeta u oktobru 2008. godine. Nakon dvadesetak dana od demonstracija Pejanović se sam predao policiji gde je u "betonjerci" pretučen. Od tada je, po privatnoj tužbi Pejanovića, pokrenut proces protiv policajaca koji su osumnjičeni za njegovo maltretiranje i prebijanje.