Овде се готово свако суђење за ратни злочин враћа на почетак, и то посебно кад су у питању суђења за ратне злочине, кад су ратни злочини почињени над Србима у Хрватској, оценио је потпредседник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац, поводом поништавања пресуде Бранимиру Главашу, коме ће с поново судити.

"Више се ствари сложило у хрватско-српским односима, а посебно оним што се догађа код нас. Треба споменути и оно што се догодило у Србу. То је закомпликовало односе Загреба и Београда и ставило у питање декларацију коју су потписали Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић. Декларација је требала отворити простор за дијалог и стабилизирати односе", рекао је Пуповац, преноси Н1.

Он додаје да је мало места у свету где се оспорава антифашизам и комеморација антифашистичког покрета као што је био случај у Србу.

"То је озбиљан проблем за Хрватску. Посебно је озбиљно да се пушта да екстремне групације добијају простор за деловање и простор у медијима, а нема адекватне осуде'', рекао је Пуповац.

Он је прозвао правосудне органе јер према његовом мишљењу не преузимају потребне кораке.

Пуповац је, поводом поништавања пресуде Бранимиру Главашу, чије ће суђење поново почети рекао:

"Плашимо се тог почетка. Овде се готово свако суђење за ратни злочин враћа на почетак. И то посебно кад су у питању суђења за ратне злочине кад су ратни злочини почињени над Србима у Хрватској. То представља веома озбиља проблем", рекао је Пуповац.