PROGRAM Migracije za razvoj (PME) i Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) pozivaju studente koji su iz Srbije došli u Nemačku da studiraju, kao i studente srpskog porekla koji već žive u Nemačkoj – na okupljanje u Minhenu sa ciljem umrežavanja i informisanja o instrumentima podrške koje program Migracije za razvoj nudi.


Studenti će imati priliku da razgovaraju o značaju studiranja u inostranstvu, kao i prednostima i poteškoćama koje ovakva iskustva sa sobom nose. Takođe, moći će da saznaju kako sopstveno iskustvo sa migracijama može biti od značaja za karijeru, navedeno je u sapštenju.


PROČITAJTE JOŠ: Studenti iz dijaspore u Vladi


Program Migracije za razvoj u fokus stavlja deljenje znanja i iskustava stečenih u Nemačkoj i pruža podršku prilikom povratka u Srbiju ili saradnje sa dijasporom.


Zvaničnijezik okupljanja je srpski. Prijava je obavezna i vrši se putem slanja e-mejla na info@ossi.rs, sa subject-om: Stronger links, better opportunities: networking of the Serbian students in Germany. U mejlu je potrebno navesti iz kojeg grada u Nemačkoj student dolazi i koji fakultet pohađa.