MLADI Zadranin Jure Zubčić (29), koji se prošle godine proslavio u medijima prepravljanjem grafita mržnje protiv Srba, nastavlja gde je stao, u inat onima koje to nervira.

On je ovaj put natpis “Ubi Srbina” sa krstom iznad ustaškog “U” pretvorio u “Poljubi Srbina”, a preko krsta nacrtao srce.

Pročitajte još: OPET GOVOR MRŽNjE U HRVATSKOJ: Novi grafit protiv Srba pojavio se kod Knina


„Da, opet sam prepravio grafit. Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da nište drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite.
Jer dok god sam vam ja problem...“ napisao je Jure na Tviteru kada je juče podelio fotografiju.

Pročitajte još: PERFORMANS U ZAGREBU: Pronađi Srpkinju i zaradi 20 kuna!

Zadranin je ispod napisao još nekoliko poruka, kako bi naterao one koji pozivaju na ubijanje da se zamisle.

„Oni nisu problem? Zapitajte se ko vas i zašto vas živcira. I da, slobodno ponovno svedite priču na rat, na ustaše, na partizane. Nisu autorima problem ni Srbi, ni ustaše, ni partizani. Oni su sami sebi problem“ nastavlja Jure.

„Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koja poziva na ubijanje bilo koga? Što sve u životu možeš korisnog za sebe da napraviš i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivati na ubijanje? Shvataš li, autoru, da te pune mržnjom, da se ne baviš svojim životom? Šta će ti doneti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo?“

„Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina. I nemojte mi s tim Srbi su ovakvi, Hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu“ zaključio je Jure.

Podsećamo Jure je podigao buru u regionu kada je "doradio" grafit mržnje upućen Srbima. Na jednoj zgradi pisalo je "Ubi Srbina", a Jure je dodao samo jedno slovo i tako poslao poruku ljubavi.

Fotografije grafita objavio je na društvenim mrežama uz poruku da je "zdravije čitati poruke ljubavi". Protiv njega je tada čak podneta krivična prijava zbog uništavanja tuđe imovine.