Hrvatska književnica Vedrana Rudan, povodom poslednjih napada na Srbe u Hrvatskoj, objavila je na svom sajtu tekst pod nazivom "O zečevima i sirotinji", napisan u njenom prepoznatljivom stilu.

Tekst prenosimo u celini.

"I zecu se ku*ac na sirotinju diže. To je poznata, stara hrvatska poslovica. Samo u tom kontekstu možemo objasniti zašto su u poslednje vreme Hrvati krenuli mlatiti Srbe.

Srbi kao bilo kakav faktor u Hrvatskoj ne postoje. Ima ih u vukojebinama Dalmatinske zagore i nešto sitno u gradovima. U Dalmatinskoj zagori žive starci bez struje i vode koji s vremena na vreme smeju nešto reći perverznom novinaru koji misli da i sirotinja ima pravo na život i onda kada je srpska.

Kad tekst izađe, ako ga urednik pusti, novinaru zečevi preko portala je*u četničku mater i pitaju ga gde je bio devedeset i prve i je*e se njima što je novinarčić devedeset i prve plivao tati u jajima.

PROČITAJTE JOŠ -
VEDRANA RUDAN O PROSLAVI "OLUJE" I KOLINDINOM PEVANjU: Nije ona alkoholičarka, mi smo bolesni

Ako se neki novinar usudi na temu mlaćenja Srba obratiti direktno, ima jedan ludi Stojanac koji je to učinio, našem premijeru, njemu pukne film. Novinara na licu mesta proglasi “aktivistom”, drugo ime za četnika, i demonstrativno odje*e u obližnju oštariju.

Kakve veze, je li, ima premijer sa s*anjem koje se dešava u Hrvatskoj? Neka institucije rade svoj posao, nema premijer vremena za pi*darije dok njega i pratnju u ohlađenoj oštariji čeka zubatac, ne iz uzgoja.

I tako ovih dana krenuše zečevi uzdignuta ku*ca uređivati Lijepu Našu. Negde Srbinu polome noge jer je gledao utakmicu, pa tresnu dete, poznato je da se svako Srpče pretvori u Srbina, dobra je ideja i sedamdesetogodišnjem starcu razbiti tintaru, ionako će policija privesti Srbina, ne zeca.

Naši političari i političarke imaju samo lepe reči za zečeve. Jasno je njima da je bolje da se zečevima diže ku*ac na sirotinju nego da im se, ne daj bože, digne na njih. Siroti hrvatski političari. Nema u Hrvatskoj zeca kome će se dignuti na Plenkovića, Kolindu i policajku iz Kanade. Naši političari su doktorirali kastraciju zečeva.

Moram objasniti zašto Hrvate nazivam zečevima kad su, je li, hrabro i goloruki nasrtali na neprijatelja? Zaboravila sam tko je prvi počeo, pi*ka mi, je li, materina, je li, četnička. Zečići, zaboravili ste, svoji ste na svome, oterali ste ih, čemu erekcija nakon toliko godina i veličanstvene pobede?

Ne, nemam ništa protiv dizanja ku*ca kad se pravom mužu digne ku*ac na junaka. Sećate se kad su ne tako davno britanski NATO junaci provalili u Zadar? Bili su naoružani, u punoj snazi. Popišali su i posrali Zadar, razvalili kafiće, nisu platili piće, čiste Hrvatice hvatali su za hrvatsku guzicu, rigali su gde su stigli i u hrvatskom gradu jebali mater Hrvatima.

Gde ste bili, zečići? Gde je bila policija? Ko je branio Zadar od agresora? Kome se tih dana u Zadru dignuo hrvatski ku*ac u cilju obrane svetog nam tla? Ja ću vam reći ono što znate. Nikome.

NATO dečki nisu sirotinja, NATO dečki imaju palice, šake, oružje, moć, status. NATO dečki nisu bedni hrvatski Srbi koje svaki hrvatski zec sme je*ati.

Zato vas prezirem, zečići. I vas i one koji vas huškaju. Da imate malo mozga znali biste kome bi danas u Hrvatskoj trebalo razbiti glavu. Možda i imate mozga, ali nemate mu*a.

Čemu se ja čudim? Kakav narod takav i orgazam".

(rudan.info)