U NESREĆI koja se dogodila na području Donjih Mušića na Kupresu stradali su demineri Savo Kalajdžić i Slaviša Ključo iz firme "Pazi mine" iz Viteza.

Tragedija se desila u nedelju oko osam sati, tokom deminiranja.Nesrećni demineri nastradali su prilikom pokušaja uklanjanja protivpešadijske minePMR-3.

- Mina je bila na zemlji. Čovek ju je pokušao podići, a šta je dalje bilo, to niko ne zna. U nedelju je zasedala istražna komisija a rezultati nisu saopšteni do zaključenja ovog izdanja. Poginuli su Savo Kalajdžić i Slaviša Ključo - potvrdio je Džafer Kumbara, direktor udruženja "Pro vita", za "Avaz".

Povređen je njihov kolega Radenko Cerovina (34), koji je prebačen u mostarsku bolnicu, a stepen povreda još uvek nije poznat.

Sva trojica deminera su sa Pala.

Kako "Novosti" saznaju, policajcima iz Kupresa je trebalo nekoliko sati da stignu na mesto nesreće. Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, rekao je da je teren na kome se dogodila nesreća izuzetno komplikovan za savlađivanje jer su uokolo posejane mine.


PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA U TREBINjU: Otac i sin stradali u eksploziji

- Tek su se uspeli probiti policajci PS Kupres, a uviđajna ekipa ide ka licu mesta, i to sve zahvaljujući "Šumariji" iz Kupresa - rekao je on u nedelju nešto iza podneva.

Ranije je Saša Obradović, direktor "BH Maka", firme koja se bavi deminirenjem, ispričao detalje tragedije.

- Nesreća se desila u području Donjih Mušića, u opštini Kupres, posle osam sati, od protivpešadijske mine PMR-3. Povređeni deminer ima 34 godine, a dvojica poginulih imala su 42, odnosno 52 godine. Istraga je u toku, više informacija imaćemo kasnije - kazao je Obradović.