Funkcioner Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Jovan Vučurović prokomentarisao je poslednje događije koji su uzburkali Crnu Goru, rečima da su Bošnjaci i Albanci dolaze po obećano.


- Nema sumnje, albanski i bošnjački krugovi obilato koriste slabosti režima i očigledno dolaze po ono što im je u vremenu pred referendum obećao Milo Đukanović. Ako je, kažu, neko do sada imao sumnje u taj predreferendumski ugovor DPS-a sa albanskim i bošnjačkim političkim subjektima, sada svi imaju priliku da prisustvuju razradi toga plana koji direktno teritorijalno ugrožava Crnu Goru.


Ovo je izjavio funkcioner Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Crne Gore, uz konstataciju da ta "bedna politika DPS-a otvoreno preti tradicionalnoj, pravoslavnoj Crnoj Gori i Boki".

- Pokušava da zabrani pesme, zastave, simbole koje su upravo proslavili naši i njihovi preci tamo gde je bilo najteže. Naravno, neće proći ta namera jer pravoslavni narod je spreman da brani svoje simbole i svetinje i od onih koji napadaju pod plaštom velike Albanije i "države Sandžak", kao i njihovih pomagača i saradnika iz vrha DPS koji su izdali tradicionalnu Crnu Goru, kaže Vučurović, koji je najoštrije osudio napad albanskih ekstremista na ženski manastir Beška na Skadarskom jezeru, uz ocenu da se odavno više ne može govoriti o izolovanim i slučajnim incidentima, nego o planu i projektu u režiji onih koji zamišljaju takozvanu Veliku Albaniju.


Pročitajte još: NOVI INCIDENT NA PODRUČJU TUZI: Kurti i albanska zastava prkose u Crnoj Gori


– Samo u poslednjih nekoliko dana iz određenih albanskih krugova podeljeno je nekoliko šamara prvenstveno DPS-u, koji nema petlju da reaguje na otvorene provokacije i jasno izražene i upućene pretnje Crnoj Gori. Takvo ponašanje vrha režima, potpuno je ohrabrilo ekstremiste iz reda albanskih, kao i bošnjačkih političara, i zato je osim divljanja u Beškoj, došlo i do napada iz istih krugova na mitropolita Amfilohija u Svaču kod Ulcinja, klicanje teroristima OVK u Tuzima, proglašavanja vođa terirista za počasne građane, proglašavanje delove teritorije Crne Gore za albanske Alpe.


Mesecima je takođe, na dnevnom redu projekat Bošnjačkog nacionalnog vijeća o "specijalnom statusu Sandžaka", a što podrazumeva da u status te fantomske tvorevine uđe čitav sjever Crne Gore. Ali, vrh DPS-a ćuti – zbog gole vlasti i koalicije sa BS i albanskim strankama. Zato mi iz DF uporno tvrdimo, a to je sada svima jasno, da je po bezbednost i stabilnost Crne Gore najopasniji vrh DPS, jer se radi o političkim prevarantima koji su zbog svojih ličnih interesa, privilegija, stanova, kredita, spremni da izdaju, prodaju i predaju sve, čitavu Crnu Goru, upozoravju iz Demokratskog fronta.