Ministarstvo kulture, konačno počinje da uviđa da se širom Crne Gore vijore i zastave Albanije, osim srpskih koje su proterane čak i sa sportskih borilišta.

Tako će Ministarstvo, podneti prijavu protiv organizatora skupa u mjestu Trgaja na obali Cijevne, u blizini Tuzi, zbog isticanja simbola druge države bez nacionalne zastave Crne Gore.

Pročitajte još: NOVI INCIDENT NA PODRUČJU TUZI: Kurti i albanska zastava prkose u Crnoj Gori

- Manifestacije kulture ne smeju da budu paravan za bilo kakav nacionalizam, niti za kršenje normi koje su jasno definisane pozitivno pravnim propisima Crne Gore.
Multikonfesionalni i međuetnički sklad jedno je od temeljnih bogatstava crnogorskog društva. Uvažavajući prava svih građana Crne Gore da neguju svoj kulturni i nacionalni identitet, ovim putem još jednom ukazujemo na nužnost poštovanja važećih zakonskih odredbi, kako bi u budućnosti slične reakcije bile izbegnute. Zakoni Crne Gore moraju biti jednaki za sve njene građane - kaže se u saopštenju, povodom događaja na kome je "glavna zvezda" bio lider separatističkog pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti, poslanik u skupštini samozvanog Kosmeta, koji je u Tuzima boravio dva dana.

Foto: Fejsbuk

Ministarstvo, a ni policija, još uvek nisu podneli nikakvu prijavu protiv koalicije albanskih partija koje su slavile izborni uspeh u Tuzima uz zastave i skandienje terorističkoj OVK.