Predstavnici hrvatske manjine u Srbiji pozvali su danas sunarodnike sa dvojnim državljanstvom da glasaju za hrvatske kandidate na izborima za Evriopski parlament u diplomatskim predstavništvima Hrvatske u Beogradu i Subotici.

U pozivu, koji je predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov uputio preko društvenih mreža i medija, pozvao je Hrvate da glasaju 26. maja, prenosi Hina.

"I Hrvati u Srbiji mogu svojim glasom da utiču na novi sastav Evropskog parlamenta! ", poručio je on i pozvao sve pripadnike hrvatske zajednice da iskoriste svoje pravo i da izaberu članove Evropskog parlamenta koji će zastupati iste političke vrednosti i raditi na razvoju projekta EU.

PROČITAJTE JOŠ - PROGNOZE PRED IZBORE ZA EVROPSKI PARLAMENT: Desnica sve jača, pa se očekuje koalicija narodnih partija, socijaldemokrata i liberala

Pozivu na EU izbore pridružila se i predsednica Hrvatskog nacionalnoga eća (HNV) u Srbiji Jasna Vojnić rekavši da se izbori za Evropski parlament tiču i hrvatskoga naroda u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ - Evropa deveti put izlazi na izbore

"Davanjem glasa na svojevrstan način možete uticati na poboljšanje položaja pripadnika naše zajednice. No ovi izbori su i prilika da se osnaži dodatno saradnja hrvatskoga naroda s najrelevantnijim političkim činiocima u domovini, koji će svakako zastupati i interese Hrvata iz Srbije u Briselu", rekla je Vojnić.