SPECIJALNO državno tužilaštvo, koje se već bavi predmetom međunarodnog šverca cigareta iz Luke Bar ka Rožajama i Kosovu i Metohiji, ali i prema Srbiji, gde je među uhapšenima i jedan Rožajac, ponovo je uzelo u ruke "vruć krompir". Od kolega iz Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama, dobili su predmet o organizovanoj kriminalnoj grupi, za koji je dokaze ponudio Mitko Fejzić.

Kako "Novosti" saznaju iz pouzdanih izvora, specijalni tužilac će uskoro početi sa proverom tvrdnji Mitka Fejzića, pa će se tako u kancelarijama SDT obresti osobe koje je označio učesnicima međunarodnog šverca cigareta. Što je još važnije, specijalni tužilac će zatražiti i veštačenje materijalnih dokaza koji su mu dostavljeni. Kako saznajemo, ponovo je reč o snimcima šverca cigareta, koje su "izvezene" iz Crne Gore.


PROČITAJTE JOŠ: ZATVORENICIMA UNOSILI ZABRANjENE PREDMETE: Uhapšeni službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankija

On je brat jednog od najpoznatijih "zviždača" u Crnoj Gori Muharema Fejzića, koji je bio prisiljen da se pred progonom švercera, ali i zbog presude za klevetu, skloni na sigurno. U jednu zemlju Zapadne Evrope. Uprkos tome što je tadašnjim čelnicima Specijalnog tužilaštva dostavio fotografije, ali i filmove o karavanima od preko 100 konja natovarenih paketima cigareta, koji sa teritorije Crne Gore, kreću švercerskim stazama prema Kosmetu.

Prošle godine, postupajući po njegovim izjavama, Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama je pokrenulo tri istrage.


DAO DOKAZE PA OSUĐEN

MUHAREM Fejzić je tužilaštvu dostavio tajno sniman film na kojem se jasno vidi da među švercerima ima i policajaca! Ubrzo je nestao. Pojavio se posle nekoliko dana isečen po leđima i pretučen. Tvrdio je da je bio otet, odveden na Kosmet i mučen nadomak Peći, odakle je pobegao. Pripadnici ANB su ga tužili za povredu ugleda i osuđen je da im isplati ukupno 14.000 evra! Međutim, on je otišao u inostranstvo.