U unutrašnjosti školskog broda "Jadran", čija je matična baza Tivat, u petak je Vojna policija pronašla više od 50 kilograma kokaina!


Pročitajte još:Uhapšen sa četiri kilograma heroina

- Tako je sprečena namera kriminalnih grupa da zloupotrebe krstarenje broda - saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Brod je trebalo da isplovi na krstarenje, a na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odeljenja za vojnoobaveštajne i bezbednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju nameru da iskoriste krstarenje broda "Jadran" za sprovođenje kriminalnih aktivnosti - saopštilo je Ministarstvo povodom ovog događaja.

Brod je trebalo da isplovi zbog praktične obuke studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore, na petnaestodnevnu plovidbu na ruti Tivat - Istanbul - Pirej.

Luke u kojima je "Jadran" trebalo da se zadrži po nekoliko dana, moguće su destinacije na kojima je trebalo da se dopremi kokain.

Policija na brodu

Plovidba je organizovana u cilju praktične obuke 42 studenta druge i treće godine.

U Tivat je pristigla jedinica Vojne policije, zvaničnici Vrhovnog i Specijalnog državnog tužilaštva iz Podgorice, kao i istražitelji Uprave policije. Ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod "Jadrana" vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni deo trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge.

Na "Jadranu" je osoblje broda i komandant Mornarice Vojske Crne Gore, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

MARKOVIĆ ČESTITAO BEZBEDNjACIMA

Posle skandala i zaplene 50 kilograma kokaina na školskom brodu Mornarice Vojske Crne Gore "Jadran", nekoliko sati pre odlaska na dvonedeljno krstarenje i posetu Turskoj i Grčkoj, oglasio se predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

- Čestitam Obaveštajno-bezbednosnom direktoratu

i Upravi policije sprečavanje krijumčarenja velike količine narkotika. I ovom efikasno sprovedenom akcijom potvrđuje da ima delotvoran sistem bezbednosti koji karakterišu profesionalizam i odgovornost, napisao je Marković na svom tviter nalogu.