ČIM su Župljani zapretili da će blokirati saobraćajnice koje prolaze kroz selo, iz lokalne uprave Nikšića stigla je vest da su prihvaćeni njihovi zahtevi u kojima traže da im se poboljša infrastruktura i uopšte život u tom lepom kraju. Predsednik mesne zajednice Dragoljub Radulović kaže da je od čelnika opštine dobio reč da će biti raspisan tender za glavni put od Rubeža prema Župi u dužini od 6,1 kilometar, vredan 1,4 miliona evra.


PROČITAJTE JOŠ: Automobil „zaronio“ u more (FOTO)

- Iz Ministarstva sporta nam je odgovoreno da su načelno prihvatili da se u Župi gradi travnati fudbalski teren i da bi trebalo da počne posao oko izgradnje sportske sale za potrebe osnovaca i meštana iz našeg kraja - kaže Radulović. - Ovih dana trebalo bi da se održi sastanak predstavnika Opštine i Saveta MZ na kome će se precizirati detalji oko asfaltiranja ulica u župskim selima. Vlada je uplatila sredstva za rasvetu u Starom Selu i Jugovićima, a radiće se i projekat za Bjeloševu i Morakovo.

Radulović poručuje da će se meštani okupiti u Župi 12. maja, ako ne budu ispoštovani zahtevi.


GDE JE NOVAC IZ BUDžETA

STANOVNICI Župe podsetili su da je u poslednje tri godine u budžet Vlade Crne Gore uplaćeno oko 2,4 miliona evra, od čega je Opština Nikšić dobila 1,7 miliona.

- Šta je od tog novca dobila Župa, iz koje se eksploatiše boksitna ruda - pitaju stanovnici mesne zajednice koja ima 12 sela i oko 4.000 žitelja.