SEZONA u seoskom području barske opštine, u Crmnici, Virpazaru na Skadarskom jezeru počinje ranije nego na peni od mora. Počinje ranije, i traje duže. Apartmani u privatnom smeštaju, u seoskim domaćinstvima Crmnice izdaju se, u proseku, za oko 50 evra za dve osobe, što je skuplji smeštaj nego na "peni od mora". Interesovanje gostiju za seoski turizam je veliko, što potvrđuje visok stepen unapred rezervisanih smeštajnih kapaciteta u ovom kraju.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, kaže da prve organizovane grupe turista dolaze ove sedmice u Crnu Goru, i u njihovom programu su upravo Virpazar, Skadarsko jezero...

Pročitajte još - I Srbi kupuju apartmane na Halkidikiju, Grci preuređuju

- Kvalitet domaćih proizvoda iz godine u godinu je sve bolji, i sigurna sam da ćemo nastavljati taj trend. Na nama je obaveza, kao i na lokalnoj turističkoj organizaciji da dodatno promovišemo naše autentične proizvode. Ova godina će biti posvećena hrani i imati za cilj upravo da se obezbedi veća zastupljenost domaćih proizvoda u sektoru crnogorskog ugostiteljstva - kazala je Radak Kukavičić, dodajući da ruralni deo barske opštine ima ogromni potencijal.

Sezona u Virpazaru traje gotovo cele godine.

- Ankete pokazuju zadovoljstvo gostiju koji posete ovo mesto. Sigurna sam da ćemo zajedno učiniti da ponuda ovog kraja bude još kvalitetnija, raznovrsnija i drugačija, da će uz ono što nam je priroda podarila, Nacionalni park, i agroturizam biti velik motiv dolaska turista - zaključila je direktorka Nacionalne turističke organizacije tokom boravka na 22. festivalu vina i ukljeva, koji je održan proteklog vikenda u čast Skadarskog jezera, njegove ribe i crmničkog vina.