PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je nakon liturgije u manastru Dajbabe kod Podgorice da zemaljski sudovi koji sude i presuđuju zaboravljaju da Bog nije u sili nego u pravdi.

- Zaboravljaju to i Solana i Bler i Klark, i svi ostali veliki zločinci našega vremena. Oni su ti koji trebaju da budu suđeni. Oni su sram i stid čestite Evrope i oni su prvi trebali da budu suđeni u Hagu, pa neka posle bude suđen Karadžić. Jer, rat nikome nije brat, u njemu gine i pravedni i nepravedni. A danas se oni proslavljaju zemaljskim proslavama. Njima se podižu spomenici, a ovi se časni i čestiti razapinju, kazao je mitropolit Amfilohije, dodajući da se to događa i u Crnoj Gori.

PROČITAJTE JOŠ - AMFILOHIJE POVODOM GODIŠNjICE NATO AGRESIJE: Evropa umrla u Prištini

- Namesto da se sudi onima koji su pobili decu u Murinu sudi se Branki ravnogorki, jednoj čestitoj ženi iz Srbije. Mesto da sudi domaćim i međunarodnim teroristima, sud u Crnoj Gori sudi njoj i drugima. Ali, takva su vremena. Međutim, u imenu Božjem je sud i pravda – kaže Sveti Petar Cetinjski, rekao je mitropolit Amfilohije.