BRAĆU Petra i Jova Đekića, koji su zajedno sa suprugama i sedmoro dece nedavno ostali bez kuće, koju je progutala vatra, u selu Đulići kod Andrijevice posetila je delegacija Opštine Budva, koja im je uručila pomoć gradonačelnika Marka Bata Carevića u iznosu od 3.000 evra.

U posetu Đekićima došli su odbornik u SO Budva Janko Dimić i načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović.

- Ovo je najveći iznos koji je propisima opštine moguće dodeliti u interventnim situacijama. Budva ovim gestom želi da pokaže da su nam pored problema sa kojima se susrećemo važni i problemi građana Crne Gore u svim drugim opštinama. Iskreno se nadamo da će vam taj novac pomoći da se koliko-toliko izborite sa nevoljom koja vas je zadesila, kao i da što pre obnovite vašu porodičnu kuću - kazao je Dimić.

Pročitajte još: GRAĐANE BUDVE UZNEMIRILA PUKOTINA: Soliteri klize prema plaži!

- Dirnuti smo i vidimo na našem primeru da ljudi u ovakvim nevoljama nisu sami. Vi ste stigli čak sa primorja da pomognete nama ovde pod Komovima, ne severu Crne Gore. Pozdravljamo građane Budve i gradonačelnika Carevića - kazao je Petar Đekić, koji sa starijim članovima porodice boravi u privremenom objektu dok su deca kod rođaka u Andrijevici.

Opštinari dobili piće


UŽURBANO

ĐEKIĆI sa komšijama ovih dana ubrzano grade novi na zgarištu nekadašnjeg doma u kome će se uskoro ponovo čuti graja semdoro mališana.