PODGORIČANIN Milić Minja Šaković, koji važi sa visokokotiranog člana "škaljarskog klana", uhapšen je četvrtak oko 14 sati u Podgorici.

On se sumnjiči da je 27. marta 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su i navodne vođe "škaljarskog klana", Igor Dedović i Jovan Vukotić (na slici), koji se sumnjiče da su sa Šakovićem pokušali da ubiju dvojicu članova "kavačkog kriminalnog klana".

Pročitajte još - Rafali za "Škaljarce"

- Sumnja se da su 27. marta 2016. na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, osumnjičeni presekli svojim vozilom put automobilu u kojem su bili Stupar i Radonjić. Tom prilikom su ispalili veći broj hitaca u pravcu Stupara i Radonjića koji su uspeli da izađu iz vozila i da pobegnu ka obližnjoj pekari - saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni su se nakon pucnjave vratili u svoje vozilo i udaljili u nepoznatom pravcu.

Pročitajte još - Kotor: Stupar izbegao likvidaciju

Stupar je prilikom napada zadobio teške telesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovređen.

- Nakon izvršenog uviđaja na licu mesta i pronađenih predmeta i tragova, koji su bili predmet veštačenja, službenici Sektora kriminalističke policije i OB Kotor preduzeli su veći broj aktivnosti u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici. Osumnjičeni Šaković, Dedović i Vukotić su pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe. Na osnovu svih prikupljenih dokaza, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, Šaković je lišen slobode, dok su krivičnom prijavom obuhvaćeni Vukotić i Dedović zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saizvršioci izvršili teško ubistvo u pokušaju - dodaje se u saopštenju policije.