Bivši zamenik direktora službe za poslove sa strancima u BiH Izet Nizam(55) uhapšen je zbog korupcije za vreme dok je obavljao tu funkciju, potvrđeno je “Novostima u Tužilaštvu BiH.

Policajci Državne agencije za istrage i zaštite, Sipe, pretresli su i tri stana koji u njegovom ili vlasništvu njegove porodice.

Nizam je pod istragom i osumnjičen je da je, u periodu od 2011. do 2015. godine, dok je obavljao dužnost zamenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protivzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist tih ljudi - kaže mr Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Pročitajte još - Bosna bez rešenja za migrante

Prema rezultatima istrage, činjenem koruptivnih kaznenih dela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist.On je pod istragom za primanje mita ili drugog oblika dara.

Posle hapšenja će biti priveden postupajućem tužiocu, koji će posle ispitivanja, doneti odluku o daljim aktivnostima u predmetu i da li će zatražiti pritvor.