BAR - Policija je sprečila planiranu likvidaciju upotrebom improvizovane ekspozivne naprave. Ovo je navedeno u saopštenju Uprave policije dostavljeno medijima nekoliko sati pošto su pripadnici Tima za protivdiverzionu zaštitu deaktivirali ekplozivnu napravu u sredu na kolovozu u centru Bara, kod “Tri kule”.

- Eksplozivna naprava je sadržala oko pola kilogama eksploziva, a bila je namenjena za izvršenje teškog krivičnog dela postavljanjem uz pomoć magneta uz aktiviranje na daljinu, saopštili su iz Uprave policije.

Od strane građana policija je obaveštena u sredu oko 14.50 da se na kolovoznoj traci na glavnoj barskoj saobraćajnici u bulevaru nalazi crna plastična kesa iz koje vire žice te da se sumnja da je reč o eksplozivnoj napravi.

Pročitajte još - PANIKA U BARU: Centar grada sat i po vremena u blokadi zbog eksplozivne naprave na kolovozu (FOTO)

- Odmah po obaveštenju policija je izašla na lice mesta i obezbedili ga. Saobraćaj je bio usmeren na druge alternativne pravce. Pozvana je Grupa za antiterorističke preglede - Tim za protivdiverzionu zaštitu radi bezbednog izuzimanja navedenog predmeta. O svemu je obavešten nadležni tužilac. Obezbeđenjem lica mesta i evakuacijom građana u tom delu naselja u Baru preventivno se delovalo na moguće teške posledice. Građani su udaljeni na bezbednu distancu i profesionalni policijski tim je uspešno deaktivirao ovu eksplozivnu napravu, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U toku je rad na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja. Na licu mesta je izvršen uviđaj. Izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja.


- Kriminalistička obrada ovog predmeta je u toku, a usmerena je na rasvetljavanje svih okolnosti događaja među kojima je svakako identifikovanje lica koja su izradila i posedovala improvizovanu eksplozivnu napravu u nameri da je upotrebe, kao i lica na čiju štetu je planirano izvršenje teškog krivičnog dela aktiviranjem ove eksplozivne naprave, kažu u Upravi policije.

SPREČENO 20 LIKVIDACIJA
Osim ovog slučaja, policija je od početka ove godine preventivnim aktivnostima sprečila 20 likvidacija. Od 12 ubistva koja su počinjena od početka 2018. godine do sada je rasvetljeno osam, dok je od 22 ubistva u pokušaju u istom periodu do sada rasvetljeno 18.

Iz Uprave policije poručuju “Borba protiv organizovanog kriminala će u narednom periodu biti još jača i intenzivnija”.