U sudaru brodice koja prevozi turiste i "banane" koju vuče skuter na otvorenom moru, na kojoj je bila četvoročlana porodica iz Slovenije, poginuli su majka Z. I. (35) i sin J. I. (10), dok su ćerka J. I. (14) i otac P. I. (36) povređeni.

Sudar na moru dogodio se u utorak oko 14 časova, na početku Velike plaže u Ulcinju, naspram hotela "Otrant".

Devojčica je zadobila teške telesne povrede i nakon što je medicinski zbrinuta u Opštoj bolnici Bar upućena je na dalje lečenje u Klinički centar Podgorica.

Prema rečima dežurnog lekara dr Aleksandar Vujičića, nakon pregleda devojčice, otroped je rekao da ona nije životno ugrožena.

--Ima teške telesne povrede, prelom kostiju lica i butne kosti. Ona se ne seća događaja, kazao je dr Vujičić koji je zbog prirode povreda dete uputio u Klinički centar Podgorica.

PROČITAJTE JOŠ: Crna Gora: Automobil sleteo niz liticu u more, poginula žena

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", otac je zadobio lakše telesne povrede, ali je u stanju šoka.

Kako "Novosti" saznaju, četvoročlana porodica iz Slovenije je bila na letovanju u Ulcinju.

"Porodica se nalazila na “banani”. Kako je došlo do sudara brodice dugačke oko 12 metara na kojoj su bili turisti i "banane", utvrdiće istraga kojom rukovodi nadležni tužilac", rekao je za "Novosti" direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

Na mestu tragedije su policija, inspektori Lukče kapetanije, službenici Uprave pomorske sigurnosti, nacionalni istražitelj pomorskih nezgoda iz Podgorice.

Nadležni su u utorak posle podne pregledali brodicu.

Prema saznanjima "Novosti" niko od turista i posade brodice nije povređen.