BUDVA traži da se produži rok za legalizaciju objekata. Ovo je istakao Ninoslav Kaluđerović, šef Službe za određivanje i naplatu komunalija u pomenutoj opštini, kojoj je poveren ovaj složeni posao.

Kaluđerović naglašava da je rok od devet meseci za predaju zahteva za legalizaciju bespravno sagrađenih i dograđenih objekata, a koji ističe 15. jula, ipak prekratak.

Pročitajte još: CG: U legalizaciju do sredine jula

- I ranije smo tražili duži rok, protestovali smo i pokazalo se da smo bili u pravu - kaže Kaluđerović. - Do sada je stiglo malo zahteva, jer je procedura koju predviđa ovaj zakon veoma složena. Potrebni su brojni dokumenti, a sav teret oko njihovog obezbeđivanja pada na lice koje podnosi zahtev. Slični zahtevi stižu i iz drugih opština, gde nisu zadovoljni zakonom koji treba da reguliše ovu oblast.

Pročitajte još: GRAĐANE BUDVE UZNEMIRILA PUKOTINA: Soliteri klize prema plaži!

Nadležna služba opštine Budva pripremila je predlog odluke o visini komunalija koje treba da plate oni koji su gradili bez potrebnih papira. Cene su niže od komunalnih taksi koje važe za uređenje zemljišta (vodu, struju, prilazne puteve...) u urbanim zonama. Ova odluka čeka na izjašnjavanje odbornika Skupštine opštine Budva, ali sednica zbog nedostatka kvoruma nije održana već poduže.


ZAHTEVI

- ŠTA će biti, zavisi od toga da li će naš zahtev za produženje roka, koji nije usamljen u Crnoj Gori, biti uvažen. Izvesno je da je zahteva svuda manje, nego što je “predviđeno” prvobitnim procenama - rekao je Kaluđerović.