BUDVANSKA komunalna policija i inspekcija uklonile su sa zidina Starog grada transparent na kojem je pisalo da su srpska i crnogorska vojska 1918. godine zajedno oslobodile Budvu od austrougarske okupacije, jer, kako je saopštio načelnik "komunalaca" Aleksandar Mijatović, nadležnima nije bila dostavljena dokumentacija za njegovo postavljanje.


Pročitajte još: U Budvi rat zbog Velikog rata

Komunalna policija ranije je tražila papire koji bi potvrdili da je Odboru za obeležavanje jubileja dato "zeleno svetlo" za postavljanje transparenta. Iz Odbora su se, međutim, pozivali na "Lovćen film", ističući da im je on ustupio reklamni prostor i da će za to dostaviti nadležnima svu dokumentaciju.

Aleksandar Mijatović, načelnik Komunalne policije u Budvi, kazao je da su pripadnici te službe na lice mesta izašli po prijavi građana.


Pročitajte još: Bilbordi u Budvi nisu uvredljivi

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović kazao je da opština i njene firme nemaju veze sa postavljenim bilbordima.

Predsednik Odbora za obeležavanje jubileja Marko Bato Carević govori da je cilj da se javnost upozna s manje poznatim pričama o običnim junacima, vanvremenskim herojima, precima koji nisu žalili živote kada su se Srbija i Crna Gora našle u ratnom sukobu sa moćnim carevinama.

Foto V. Kadić


Pre dva dana premijer Duško Marković poručio je da će Vlada odgovoriti na postavljanje bilborda u Budvi, ocenjujući da se radi o neodgovornom odnosu lokalne vlasti u Budvi, koja pokušava da falsifikuje istoriju.