NIKŠIĆ - Muka me je naterala da molim, misleći nekada davno da se nikada neću naći u ovakvoj situaciji. Žena bolesna, troje dece bez hrane, obuće i odeće, koje jedva podižemo uz bednih 144 evra pomoći. Deca su nam jedina nada i smisao našeg napaćenog života. I zato se borim, i evo - molim!

Ovim rečima nas pod trošnim krovom kuće dočekuje Milan Bubanja (51), glava porodice, na čija pleća se svalilo mnogo toga - beda, siromaštvo, a uz to i bolest. Njegova dve godine mlađa supruga Branka je pre nekoliko godina operisana od tumora na mozgu, posle čega su metastaze napale pluća i jetru.

- Kao što vidite, Branka je nepokretna, sa priključenim kateterom, ranama na telu od ležanja u prostoriji punoj vlage. Nije išla na hemoterapiju jer ne može da podnese putovanje do KC u Podgorici. Kupamo je ja i deca, presvlačimo, previjamo, jer nema ko drugi. Dajemo joj terapiju, lepimo flastere protiv bolova - priča Milan.

Deca, sin i dve devojčice, ne žele mnogo da pričaju. Jedino što žele je bojler kako bi njihova majka imala toplu vodu za kupanje. Bubanje su zahvalne Banki hrane Crne Gore od koje su nedavno dobili paket namirnica.

- Slučaj porodice Bubanja prenuo je učenike srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole, koji su organizovali akciju prikupljanja pomoći. Oni su u nekoliko nikšićkih kafića postavili kutije za novčane donacije, a ljudi dobre volje koji su spremni da poklone garderobu to mogu da učine u njihovoj školi.POMOĆ

Pomoć može da se uplati na broj žiro-računa 530-0600100074491-83 kod Prve banke na ime Milan Bubanja, dok se sa porodicom može kontaktirati na telefon 069 495-680.