Devojčica je povređena u četvrtak oko 17 sati, a tri sata kasnije očuh i majka, koja je rodila devojčicu u ranijoj vezi, kao maloletna, pozvali su komšiju da dođe kod njih kako bi ih prevezao u bjelovarsku bolnicu.

- Kad sam došao u kuću, majka je devojčici stavljala pelene te mi je rekla da je malena pala niz stepenice. Ona je s njom otišla kolima Hitne. Njen suprug, koji je priznao devojčicu, i ja smo mlađu ćerku rođenu u braku odvezli njegovim roditeljima – ispričao je komšija za 24sata.hr.

Majka se čudno ponašala

Komšija je ispričao i da se tokom pregleda 20-godišnja majka čudno ponašala i da nije bila zainteresovana o toku lekarskih pregleda. Kaže kako je devojčica pre odlaska s Pedijatrije čvrsto zagrlila očuha i nije ga puštala, te dodaje kako je celo vreme menjala priču o načinu povrede deteta.

Istraga će pokazati šta se dogodilo u naselju na severozapadu Hrvatske. Pojavile su se stravične priče da je očuh seksualno zlostavljao dete. Njemu su odmah odredili jednomesečni pritvor zbog opasnosti od uticanja na svedoke.

Tukla je oba deteta?

U roditeljskoj kući osumnjičenog mladića, gde su on, supruga i dvoje dece živeli do pre nekoliko meseci, okupilo se i nekoliko komšija. Svi oni od reda upiru prstom u majku jer je ona, po njihovim izjavama, redovno tukla i zlostavljala oba deteta. Ponekad ih je znala udariti i nogom uz reči kako oni nju neće zezati. Rekli su nam da je upravo njeno ponašanje bilo glavni razlog zašto su otišli iz roditeljske kuće osumnjičenog u podstanarski stan. Svi oni kažu kako je osumnjičeni vredan, i da je radio na javnim radovima, dok je ona uglavnom po cele dane “plandovala” i najmanje vodila računa o porodici. Isto tako, svedoče da se nije libila fizičkog napada na supruga, spomenuvši kako se jedino nije usudila da udari svekra. No, za razliku od njega, suprug je znao i na javnom mestu dobiti šamar.

Majka tvrdi da se kći udarila

Kad smo majci, koja se preselila u svoju roditeljsku kuću, rekli da suprugova porodica i komšiluk nemaju dobro mišljenje o njoj, ona je u kraćem telefonskom razgovoru rekla da je njegov otac sklon alkoholu, a majka ima psihičkih problema.

- Ne verujem da bi on nešto tako mogao da uradi, ali ju je uzeo i bacio na krevet, a kći je udarila u rub kreveta i tako se ozlijedila - rekla je majka djevojčice za 24sata.hr.

Lokalni Centar za socijalnu pomoć je odmah reagovao i devetomesečnu kćer odvojio od porodice i udomio u Nazorovoj u Zagrebu. Nakon izlaska iz bolnice ista sudbina čeka i starije dete. Neslužbeno smo saznali da se osumnjičeni u istražnom postupku branio ćutanjem. Ali da navodno negira da je on ozledio dete. Tužilaštvo će tokom postupka ispitati brojne svedoke, među kojima i komšije, kao i poznanike, kako bi se utvrdilo na koji je način došlo do brutalne ozlede deteta na pragu života.


24sata.hr