BUDVA - U svom lokalu, Fišerman pab na samom ulazu u gradsku marinu, oko 20 sati ubijen je Goran Đuričković, čija se likvidacija nagoveštavala već duže vreme.

Likvidacija Đuričkovića delo je profesionalaca, jer je sudeći po svemu, obavljena snajperom. Odakle je ubica pucao, za sada nije jasno.

Likvidacija Đuričkovića i zvanično je nagoveštena sredinom aprila ove godine, kada je u naselju Ivanovići, iznad Bečića, nadomak svoje kuće ubijen Saša Marković, kum Đuričkovića. Prema policijskim pretpostavkama, Marković je ubijen greškom, jer je nedugo pre ubistva seo za volan automobila kojim je do tada upravljao Đuričković.

Ova likvidacija, prema pouzdanim izvorima, obavljena je u režiji takozvanog škaljarskog klana iz Kotora. Razlog je krađa oko 200 kilograma kokaina iz jednog ''šteka'' u Veneciji.

Marković, koji je ubijen hladnokrvno sa nekoliko desetina projektila, iz automatskog naoružanja sa prigušivačem, bio je jedan od osnivača Liberalnog saveza Crne Gore. Prema sumnjama policije Đuričković se u to vreme skrivao u njegovoj kući u Ivanovićima.