PODGORICA - Podgorički Interpol raspisao je međunarodnu potragu za Nikšićaninom Lukom Markovićem (20) i Nikolinom Ljiljanić (15) iz Danilovgrada, saopšteno je iz Uprave policije. U policiji su naveli da intenzivno tragaju i preduzimaju sve zakonom propisane radnje na njihovom pronalasku.

Luka je nestao 13, a Nikolina 24. januara. Oni su jedine osobe čiji je nestanak prijavljen u ovoj godini za kojima se traga. Porodica je, zajedno s meštanima, policijom i raznim službama, vršila pretragu terena na kojem bi devojčica mogla da se nalazi. Danonoćno su pretraživana korita reka Zete i Sušice, ali ništa nije urodilo plodom. Devojčica je, u noći kada je nestala, sa sobom ponela samo baterijsku lampu, pa porodica sumnja da se mogla uputiti ka obližnjoj šumi, nedaleko od porodične kuće Ljiljanića.

Iz Uprave policije su ranije saopštili da intenzivno za njom tragaju i pojasnili da se svako udaljenje osobe od kuće ili mesta boravka, koje porodica ili neka druga osoba prijavi policiji, smatra nestankom.

- Podaci prikupljeni na osnovu analiza okolnosti udaljenja i pronalaska lica prijavljenih policijskim organizacionim jedinicama, a koja su kasnije pronađena, pokazuju da se oni udaljuju od kuća i porodica iz različitih ličnih razloga. Oni mogu biti socijalni, emotivni, finansijski, porodični, ali i druge vrste - kazali su iz policije.

Luka Marković, koji je visok oko 190 santimetara, a težak oko 70 kilograma, u trenutku nestanka je na sebi imao crnu jaknu, crno-belu trenerku i patike. Poslednji put je viđen u nikšićkom naselju Straševina.


OSAM OD DESET

Od početka godine prijavljen je nestanak deset osoba, od kojih je, dosad, pronađeno osam. Njih sedam je nađeno živo, dok je nađeno i jedno beživotno telo punoletnog lica, za koje je obdukcijom utvrđeno da se radilo o samoubistvu.