HERCEG NOVI - Dvogodišnju srnu, koja je povređena stigla do Kruševica, na strmim i krševitim padinama Orjena sigurne smrti spasli su upravnik lovišta "Orjen" Jovan Radman, brza reakcija veterinara Slobodana Guberenića i lovac Boro Tomašević. Bežeći pred lovačkim psima, ona je povredila obe noge, a zbog teškog preloma u predelu potkolenice, levu su joj amputirali.

- Prednja leva noga bila je, praktično, smrskana. Reč je o otvorenim prelomima, tako da druga hirurška intervencija nije bila moguća. Pretpostavljam da je bežala pred lovcima i psima, a u borbi za život preko tih gudura je pala i slomila nogu - objasnio je veterinar Guberenić i dodao da se ne može vratiti u prirodu, pošto bi bila isuviše lak plen, ali ju je, zasad, prihvatila porodica meštana koja brine o njoj.

Upravnik Radman ističe da je spasavanje srne trajalo skoro tri sata i da je neverovatno da je sve vreme bila potpuno mirna. Srna je juče bila dobro, a počela je i da jede. Volje za životom, očigledno, ima, a kako će nastaviti i da li će ljudi dobre volje da joj budu oslonac - proverićemo.