NIKŠIĆANKA Slađana Pejović Perunović (28), takmičarka u ženskom maratonu, svojom karijerom bacila je u zasenak mnoge koji su se godinama kitili odličjima u atletici. Uspela je da na Olimpijadi osvetli obraz atletskoj Crnoj Gori i od 107 takmičarki u maratonu bude na 77. mestu sa vremenom od 2 sata, 39 minuta i sedam sekundi. To je novi nacionalni i lični rekord i taj rezultat joj garantuje učešće na Svetskom prvenstvu u atletici naredne godine u Moskvi.

- Sreći mojoj nije bilo kraja samim plasmanom na Olimpijadu, a kamoli ovim novim uspehom. Trčati maraton u društvu atletskih zvezda ulicama Londona je osećaj za nezaborav. Posebno ako znate da ste svoju sportsku karijeru počeli sa jednog poljančeta podno Trebjese - priča za “Novosti” Slađana. - Osim trenera Draga Musića, stalnu podršku su mi davali i suprug Vojin, koji je sa našim sinom Žarkom pomno pratio moje nastupe, kao i prijatelji iz matičnog Atletskog kluba.

I SIN VOLI DA TRČI SLAĐANA Perunović je srećna majka i supruga. Najveću podršku na takmičenjima daju joj suprug Vojin i šestogodišnji sin Žarko. - Izgleda da su moji geni prevagnuli kada je sin u pitanju, jer voli da trči. Možda će krenuti mojim stopama - priča olimpijka.

I ne samo oni. Ceo Nikšić bio je uz Slađanu. Njen trener Drago Musić, najzaslužniji što Slađa od 2003. godine sportski napreduje, takođe ne krije radost zbog postignutih rezultata.

- Vredelo se žrtvovati. Slađa je veliki borac u sportu i u životu i zbog toga rezultat nije mogao da izostane. Pripreme su bile vraški teške, ali to je cena uspeha i slave - objašnjava Musić.

Njena sportska lična karta puna je zlatnih rezultata. Članica je atletskog kluba Nikšić, standardna seniorska reprezentativka Crne Gore, učesnica Svetskog prvenstva u Berlinu u disciplini 1.500 metara... Državni je prvak na 400, 1.500, 3.000, krosu na 3.000 metara, maratonu, balkanski prvak, vicešampion Beogradskog maratona...

NEZAPOSLENI

SLAĐANA, kao i njen suprug Vojin, nisu zaposleni. Olimpijka koja je zadužila Crnu Goru i sport završila je srednju školu i upisala Fakultet za sport.