U SUBOTU, u Podgorici, u hramu Hristovog Vaskrsenja je mesto svakom verujućem pravoslavcu bez obzira na političku i nacionalnu pripadnost, svakome ko poštuje svoju tradiciju i duhovnost i svakome kome je stalo do očuvanja pravoslavne Crne Gore, saopštio je Vladislav Bojović, predsednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije u Pljevljima. On podseća građane da je vlast otvoreno najavila ukidanje Pravoslavne crkve u Crnoj Gori i brutalnu otimačinu njene imovine.

- Ne samo da je opravdano i odgovorno pružiti otpor takvom naumu i nameri, već smo ubeđeni da je naša obaveza i dužnost kako prema našim precima, tako i prema svom potomstvu, da to ne dozvolimo - kazao je Bojović.

Pročitajte još - Crnogorski režim otima manastire SPC

On smatra da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori sada više ugrožena nego što je to ikada kroz vekove bila.

- Zbog toga ćemo učestvovati u velikom narodnom saboru i staćemo čvrsto u odbranu istorijske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, u odbranu naše Mitropolije crnogorsko-primorske i naših eparhija, naših crkava i manastira, u odbranu pravoslavne Crne Gore, koja je ugrožena sada više nego što je to ikada kroz vekove bila - kazao je Bojović.