STARICA Jagoda Vujošević i njena ćerka Milanka Rašović žive u nehumanim uslovima i sa svega 265 evra mesečnih primanja. Milanka se za pomoć obratila Banci hrane, kako bi im pomogli da naprave kupatilo i time stvorile osnovne uslove za život.

Jagoda Vujošević ima 85 godina i već neko vreme živi kod svoje ćerke Milanke.

- Ona je bolesna i zbog toga sam je morala dovesti da živi sa mnom. Kreće se uz pomoć štaka, a za higijenu su joj neophodne pelene - navela je njena ćerka Milanka u pismu upućenom Banci hrane.

PROČITAJTE JOŠ - APEL IZ PODGORICE: Pomoć za Duška


Kako je kazala, pre 13 godina Jagoda je izgubila sina, a nakon toga se borila sa teškom bolešću, operisala je rak bešike. Od primanja ima 65 evra tuđe nege i pomoći, a Milanka mesečno zarađuje 200 evra.

- Moj suprug je počeo da radi kupatilo, ali nije ga za života završio, umro je pre godinu dana. Imam dva sina koji rade kod privatnika i nisu u mogućnosti da nam pomažu. Živimo u kući koju je sagradio moj pokojni svekar u Podgorici. U jednom delu kuće živi dever sa porodicom, a u drugom sinovi. Majka i ja boravimo u podrumskom delu kuće, odnosno ispod terase - kazala je Milanka.

Najneophodnije je, navodi, kupatilo. Vodu, kaže, imaju, dovedena je, ali je treba sprovesti do kupatila.

- Da nam je samo tuš kabina, mnogo bi nam bilo lakše, posebno majci. Ranije sam majku kupala kod devera koji živi na spratu, ali zbog bolesti ona se ne može više peti stepenicama do kupatila - navodi Milanka u svojoj molbi za pomoć.


APEL

BANKA hrane pozvala je sve humane ljude, koji su u mogućnosti, da pomognu starici Jagodi i njenoj ćerki Milanki, kako bi imale osnovne uslove za život.

Pomoć se može uplatiti na broj žiro računa 535-0400200576690-40 kod Prve banke na ime Rašović Milanka.