Glavni državni specijalni tužilac Crne Gore u intervjuu Pobjedi naglasio je da se trenutno u Specijalnom državnom tužilaštvu vode istrage protiv dve osobe za koje postoji osnovana sumnja da su članovi kriminalne grupe optužene za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, na dan parlamentarnih izbora 16 oktobra 2016 godine.

Katnić je u ovom intervjuu ekskluzivno saopštio da ''dok se vodi ovaj razgovor deluju određene strukture na pripremanju njegove likvidacije''!

Tužilac Katnić je kazao da ''iako su svojevremeno javno obelodanjeni pokušaji planiranja njegove likvidacije, od toga se ne odustaje''...

Pročitajte još - PARANOJA U CRNOJ GORI: Tužilac se uplašio se da ga ne otruju Rusi?!

-Zašto ove kriminalne organizacije i grupacije koje im pripadaju razmišljaju o lišenju života glavnog specijalnog tužioca jedne države i članova njegove porodice, kada je jasno da bi taj čin izazvao opštu osudu, kako domaće, tako međunarodne javnosti, kao i opštu akciju protiv pripadnika ne samo kriminalne organizacije kojoj bi pripadao izvršilac, već i drugih koje deluju na teritoriji Crne Gore i regiona? Setite se samo događaja koji su se desili nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Kad bi mogli vratiti vreme, verujem da učiniocima tog gnusnog čina ne bi na um palo da ga ponove. Odgovor na ovo pitanje naći ćete u ubeđenju spomenute kriminalne grupe, odnosno njenih organizatora, kao i svih drugih, da bi opšta osuda i opšta akcija u slučaju moje likvidacije izostali. Otkud im jedan takav iracionalni zaključak lišen svake objektivne osnove? Odgovor je vezan i za postupak protiv dva lica, A. M. i N. M. koji su inače optuženi od strane ovog tužilaštva za teška krivična dela, tvrdi Katnić.

Inače, nedavna hapšenja i pokretanje istrage protiv grupe od 19 lica iz Nikšića, Kotora i Albanije, izazvala je veliko uzbušđenje u crnogorskoj javnosti, posebno informacija da su oni, prema tvrdnjama iz optužnice pripremala likvidacije više osoba među kojima su policijski i funkcioneri ANB, ali i Katnić i njegov sin.