U Hrvatskoj Kostajnici je proglašeno vanredno stanje zbog toga što je vodostaj Une premašio 450 centimetara.

Stanovništvu pomažu vatrogasci i pripadnici Crvenog krsta da podižu zečje nasipe, prenela je Hina.

Ohrabruje to što je rast vodostaja usporio i iznosi oko jedan centimetar na sat, pa je u 7 sati jutros iznosio 454 centimetara.

HRT je javila da je voda poplavila nekoliko kuća, poplavljen je i put u Kuljanima, gde je više desetina stanovnika "odsečeno".

Pročitajte još - Poplave u celoj Hrvatskoj

U Karlovcu je proglašeno vanredno stanje jer je jutros u sedam sati Korana bila na 779 centimetara sa tendencijom rasta od 1 centimetra.

Kupa je bila na 771 centimetru, preneo je „Indeks”.Na području reke Like u Selištu je, takođe, proglašeno vanredno stanje.Karlovčani su noć proveli u strahu, vodeni takas i dalje prolazi kroz Karlovac, borba s rekama još traje.

Zbog poplava zatvorene su i brojne saobraćajnice.

PLENKOVIĆ NA POPLAVLjENOM PODRUČJU: KAO NA FILMU

Premijer Andrej Plenković obišao je danas poplavljeno područje Hrvatske Kostajnice, koja je trenutno najteže pogođena ovom prirodnom nepogodom.

U poslepodnevnim satima u tom mestu je došlo do velikog odrona tla, oštećeno je šest kuća i ima povređenih, preneli su hrvatski mediji.

Premijer je izjavio da su kuće nestale kao u filmu.

"Ovo su zbilja vanredne situacije", kazao je Plenković u Hrvatskoj Kostajnici, prenela je zagrebačka N1 tv.

"Kao u filmu nestalo je nekoliko kuća, putevi, dva auta HEP-a koji su jutros došli da poprave vodove", rekao je premijer.

Inače, prema informacijama objavljenim na stranicama Hrvatskih voda, vanredna situacija zbog poplava proglašena je Hrvatskoj Kostajnici koju je poplavila reka Una. HRT je javio da je voda poplavila nekoliko kuća, poplavljena je put u Kuljanima, gde je više desetaka stanovnika odsečeno.

U poslepodnevnim satima došlo je do velikog odrona tla, oštećeno je šest kuća i ima povređenih.