Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će turska vojska i njeni saveznici iz redova sirijskih pobunjenika u svojoj ofanzivi protiv kurdske milicije ući 30 do 35 kilometara duboko u teritoriju Sirije.

On je rekao i da su turske snage već preuzele kontrolu nad gradom Ras al Ain, kao i da su zauzele pogranični sirijski grad Tel Abijad, prenosi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ - TURSKA OFANZIVA U SIRIJI: Erdogan razgovarao sa Putinom, žestoka bombardovanja turske avijacije i artiljerije (FOTO + VIDEO)

Turski predsednik je na konferenciji za novinare kazao i da su u ovoj operaciji dosad izgubila dva turska vojnika i 16 sirijskih pobunjenika.

OPSERVATORIJA: POGINULA 104 BORCA SNAGA PREDVOĐENIH KURDIMA

Broj poginulih pripadnika Sirijskih demokratskih snaga predvođenih Kurdima od početka turske ofanzive na severu Sirije porastao je na 104, saopštila je danas sirijska Opservatorja za ljudska prava.

Snage predvođene Kurdima saopštile su da je poginulo 45 njihovih boraca, prenosi Rojters.

Snage sirijskih Kurda bili su glavni saveznici SAD u borbi protiv Islamske države na severu Sirije, ali je Vašington nedavno odlučio da povuče svoje snage iz tog područja.