Teroristi su ispalili tri granate u pravcu ruske vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji, baza nije oštećena i nema povređenih, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Petog avgusta oko 13 sati i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu kontrola vazdušnog prostora ruske vazduhoplovne baze Hmejmim iz pravca severno od aerodroma zabeležila je lansiranje tri granate u smeru ka ruskoj bazi. Nema nikakve materijalne štete, niti žrtava u ruskoj vazduhoplovnoj bazi“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe se naglašava da baza Hmejmim radi normalno.

PROČITAJTE JOŠ - RAT U SIRIJI: Ruska baza Hmejmim granatirana dva puta tokom dana

U saopštenju je navedeno da su granate koje su ispalili militanti u pravcu ruske avio-baze Hmejmim pale na selo Ruajsed Afif.

„Ranjena su četiri civila“, dodalo je Ministarstvo odbrane.

Krajem jula načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj izjavio je da teroristi nastavljaju sa pokušajima organizovanja napada na Hmejmim.

Prema njegovim rečima, teroristi su pokušali da granatiraju ruske objekte sa teritorije zone deeskalacije Idlib 17. i 21. jula. Sredstva za protivvazdušnu odbranu ruske avio-baze odbile su te napade.


sputniknews.com