Otac i ćerka, koji su se utopili u reci Rio Grande, pokušavajući da pređu u SAD, sahranjeni su u rodnom Salvadoru.

Oskar Martines (25) i njegova 23-mesečna ćerka Endži Valerija sahranjeni su nedelju dana nakon što je uznemirujuća fotografija njihovih tela kako plutaju rekom potresla svet.

Sahranjeni su u južnom delu San Salvadora u prisustvu oko 200 rođaka i prijatelja.

AP prenosi da novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sahrani.

Pročitajte još - Šokantna fotografija mrtvih oca i ćerke vratila u fokus muke migranata

Otac i njegova dvogodišnja ćerka, imigranti iz El Salvadora, udavili su se u reci Rio Grande pokušavajući da pređu iz Meksika u Teksas.

Fotografija sa njihovim telima, koju je objavio meksički list "Hornada", uznemirila je javnost i ponovo otvorila debatu o imigrantima.

Martines je preko reke preneo ćerku i vratio se na drugu obalu da pomogne supruzi. Devojčica je potom upala u vodu, on je pokušao da je spase, ali je oboje odnela jaka rečna struja.

Pročitajte još - Otac i dvogodišnja ćerka se udavili

Predsednik SAD Donald Tramp i njegova administracija pokušavaju da smanje broj imigranata koji dolaze u SAD iz Centralne Amerike.

Foto AP

Sa Meksikom je postignut dogovor da se imigranti zadržavaju u toj zemlji dok im nadležni u SAD ne razmotre zahteve za azil.

Američka administracija, takođe, razgovara sa vladom u Gvatemali o potencijalnom sporazumu koji bi od migranata zahtevao da zatraže azil u toj zemlji, a ne u SAD.