ŠOKANTAN snimak fatalnog obračuna američkog policajca i 45-godišnje žene objavljen je na društvenim mrežama.


Pročitajte još: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Bežala dok je mogla, a onda je skalpirali i raskomadali


Incident se dogodio sinoć u gradu Bejtaunu u Teksasu, a u njemu je smrtno stradala žena. Vidi se kako se žena i policajac rvu, a ona se opire dok on pokušava da je uhapsi. Policajcu viče da je pusti jer je trudna, a nakon toga snimak se zacrni i čuju se pucnji.

Naime, policajac je prema ženi ispalio nekoliko hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan. Nakon što je video objavljen na internetu, oglasila se i lokalna policija.


Pročitajte još: INCIDENT U HRVATSKOJ: Policajac pucao na krijumčara koji ga je napao


Još je rano bilo šta govoriti, no istraga je zasad pokazala da je jedan naš iskusni policajac patrolirao naseljem na putu Gart kada mu je prišla 45-godišnja žena koju je znao od ranije i znao je da protiv nje imamo otvorene naloge za hapšenje. Policajac je pokušao da joj stavi lisice, no ona mu je uzela elektrošoker i upotrebila ga na našem službeniku. On je zbog toga bio prisiljen da upotrebi službeno oružje i ispalio je nekoliko hitaca, od kojih je najmanje jedan pogodio ženu – objasnio je šef policije Stiv Doris. Iako u policiji opravdavaju njegov postupak, mnogi smatraju kako je reakcija policajca bila nepotrebna i da policajac treba da bude kažnjen zbog onoga što je učinio.

(vecernji.hr)