MOSKVA - Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocenjuje da će predsednik Ukrajine nastaviti sa dosadašnjom retorikom, ali i da veruje da postoji šansa da se poprave odnosi dve zemlje.

"Nema sumnje, u odnosu na Rusiju, novi predsednik zemlje će imati istu retoriku kao i za vreme predsednicke kampanje, i ponavljaće dobro poznate ideoloske formule fokusirane na određenu grupu ljudi", napisao je Medvedev na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je Tas.

On je objasnio da nema iluzije, ali i da postoji sansa za popravljanje odnosa izmedu dve drzave.

PROČITAJTE JOŠ - ZELENSKI NA ČELU UKRAJINE: Komičar lako uzeo fotelju Porošenku

Kako se navodi, ukrajinski komičar Volodimir Zelenski osvojio je 73,09 odsto glasova u drugom krugu predsedničkih izbora na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova.

Aktuelni predsednik Petro Porošenko dobio je 24,57 odsto glasova, prenela je agencija Tas. Ukrajinska izborna komisija je navela da je 2,32 odsto glasačkih listića proglašeno nevažećim.

Zelenski je osvojio veći broj glasova u svim ukrajinskim regionima, osim u regionu Ljvova. Odziv birača u drugom krugu predsedničkih izbora je 62,07 odsto, navela je Komisija.

Zelenski je u nedelju uveče poručio da će njegov prvi zadatak kao novog predsednika Ukrajine biti da obezbedi oslobađanje vojnih zatvorenika koji se nalaze u pritvoru u istočnoj Ukrajini i Rusiji.