U udesu autobusa, koji je na portugalskom ostrvu Madeira prevozio nemačke turiste, 29 ljudi je poginulo, a 27 povređeno, preneo je Rojters.


Autobus, u kome su bili vozač, turistički vodič i 55 turista iz Nemačke, prevrnuo se u sredu u 18.30 sati na strmoj padini nakon što je na krivini sleteo sa puta i udario najmanje u jednu kuću u naseljenom mestu, rekao je gradonačelnik Funčala, Filipe Souša za kablovsku stanicu SIC.


Među žrtvama je 17 žena i 12 muškaraca, javio je AP.


Pročitajte još - Sudar dva automobila, poginuo muškarac, troje povređeno (FOTO)

Potpredsednik regionalne vlade Madeire Pedro Kalado je na pres konferenciji kazao da su povređeni, uključujući portugalskog vozača i lokalnog vodiča, prevezeni u lokalnu bolnicu.


Portugalski premijer Antonio Košta je na Tviteru napisao da je uputio saučešće nemackoj kancelarki Angeli Merkel. "Sa velikom žalošću sam primio vesti o ovom tragičnom događaju u Madeiri", napisao je on.


Portparol Merkelove, Štefen Zajbert, izjavio je da su "užasne vesti stigle do nas iz Madeire".


Foto EPA"Mi smo u najdubljoj žalosti zbog svih onih koji su izgubili život u udesu autobusa", napisao je Zajbert na Tviteru i dodao: "Naše misli su sa povređenima".


On je naveo i da je nemačka vlada uspostavila posebnu telefonsku liniju za ljude zabrinute zbog članova svojih porodica.


Vlasti su saopštile da istražuju uzrok nesreće, navodi AP.