Grkinja (23) i njen momak su pred sudom ponovo preživeli scene iz oktobra 2016, kada su ih na događaju organizovanom u ime solidarnosti sa izbeglicama napali migranti.


Devojka je grupno silovana od strane trojice izbeglica iz Alžira i Sirije, dok je njen momak bio pretučen i vezan i morao je sve da gleda.


Devojka je sa svojim momkom odlučila da poseti događaj organizovan na Univerzitetu u Solunu kako bi se iskazala solidarnost sa izbeglicama.


U toku humanitarne žurke, studentkinja i njen dečko su prolazili kroz dvorište Univerziteta, kada su ih iznenada napala trojica migranata sa razbijenim flašama i vezali ih.


PROČITAJTE JOŠ: Migranti pljačkaju vikendice oko Sombora


Izbeglice su primorale ženu na oralni seks pretnjama da će je ubiti zajedno sa njenim momkom i zatim su je opljačkali, a sve se dešavalo dok je događaj za solidarnost sa izbeglicama u organizaciji studentskih grupa i političkih nevladinih organizacija i dalje trajao samo nekoliko metara od scene brutalnog zločina, piše Avaz.


Grčka policija je uspela da uhapsi trojicu migranata. U stanu u kojem su živeli migranti policija je pronašla drogu, 5.500 evra u gotovini i ukradeni nakit.


Prošle sedmice sud u Solunu je osudio dvojicu migranata, dok će se trećem napadaču od devetnaest godina suditi kao maloletniku.


(avaz.ba)