Američki predsednik Donald Tramp optužio je danas kompanije koje rukovode društvenim mrežama za "potpuno diskriminisanje republikanaca i konzervativaca". "Nećemo to dozvoliti", naveo je Tramp na društvenoj mreži Tviter.

Pročitajte još:Fejsbuk ukinuo naloge desničara zbog govora mržnje

Tviter je 15. avgusta na nedelju dana suspendovao nalog američkog teoretičara zavera s krajnje desnice Aleksa Džounsa pošto je prekršio pravila protiv podsticanja nasilja.

Tramp međutim nije konkretno spomenuo Džounsa, ali je naveo da se "guše" stavovi mnogih ljudi sa "desnice".

Tviter se prethodno našao na udaru kritika što nije sledio Fejsbuk , Epl, Jutjub i Spotifaj koji su preduzeli mere protiv Džonsa zbog govora mržnje i siledžijskog ponašanja.

Pročitajte još:Epl, Fejsbuk, Jutjub ukidaju sadržaje teoretičara zavere

Fejsbuk je prošle nedelje saopštio da je uklonio četiri stranice s te društvene mreže koje pripadaju Džounsu i blokirao Džounsov nalog na 30 dana zato što je više puta objavljivao sadržaj koji krši pravila o govoru mržnje i siledžijstvu.

Infovors je glavni mediji preko kojeg Džouns iznosi svoje teorije kao što su da je napad 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington organizovala američka vlada ili da su masakr u školi u Konektikatu, krajem 2012, kada je ubijeno 26 dece i odraslih, lažirale levičarske snage kako bi se uvela kontrola oružja.