U Saudijskoj Arabiji je, po nalogu novoformiranog Komiteta za borbu protiv korupcije, uhapšeno 11 tamošnjih prinčeva, četiri aktuelna ministra i desetina bivših ministara, javila je televizija "Al Arabija", a prenosi Rojters.

Navodi se da je broj uhapšenih prinčeva porastao za jednu osobu, pošto su mediji ranije javili da su uhapšena desetorica.

Komitet za borbu protiv korupcije, na čijem čelu se nalazi princ prestolonaslednik Mohamed bin Salman, osnovan je u subotu kraljevskim ukazom.

Među privedenima je  i saudijski milijarder, princ Alvalid bin Talal, uhapšen je u velikoj akciji policije protiv korupcije, na čijoj meti se našlo desetine prinčeva i ministara vlade.

Zaposleni iz "King holding" kompanije kojom princ Alvalid predsedava potvrdio je agenciji AP da je princ uhapšen tokom noći.

Princ Alvalid je jedan od najbogatijih ljudi na Bliskom Istoku, a investirao je u kompanije kao što su "Tviter", "Epl", "Sitigrup", itd.

U Saudijskoj Arabiji poznat je da se zalaže za veća prava žena.

Vlada Saudijske Arabije za sada je samo saopštila da je istraga protiv korupcije u toku, a državni mediji javljaju da je uhapšeno 11 pričeva i 38 bivših ministara, poslanika i biznismena.

Saudijsko Ministarstvo finansija saopštilo je u međuvremenu da je odulka vlasti da osnuje Komitet za borbu protiv korupcije i uhapsi veći broj saudijskih pričeva, bivših ministara, poslanika i biznismena doneta da bi se ojačalo poverenje u vladu, izvestila je televizija Al Arabija.

Kako je prenela ta televizija, taj potez treba da doprinese očuvanju investicione klime u toj zemlji.