OD STALNOG DOPISNIKA - BRISEL

NOVI teroristički napad dogodio se u sredu u Belgiji, kada su nožem povređena dvojica policajaca. Druga patrola je otvorila vatru i ranila napadača, da bi ga zaustavila.

Agresija na policajce se dogodila u jednoj od većih ulica u kvartu Skarbek, poznatom po tome što su se u njemu već skrivali i prepremali teroristi za prethodno izvršene atentate u Belgiji i Francuskoj.

Prilikom kontrole, napadač je potegao nož. Jednog policajca je ubo u stomak, a drugog u vrat. Njihovi životi nisu u opasnosti.

Posle napada, terorista se dao u beg. Drugi čuvari reda su ga ubrzo sustigli i, pošto je odbijao da stane, pripucali u njegovom pravcu. Pogođen je u nogu, a zatim i uhvaćen.

Ubrzo se oglasilo i belgijsko državno tužilaštvo saopštenjem u kome se ističe da postoje elementi koji ukazuju da se radi o terorističkom napadu.

Na sličan način, hladnim oružjem, početkom avgusta u belgijskom gradu Šarlroa dve policajke ranio je napadač koji je uzvikivao "Alahu akbar". Ubijen je u intervenciji policije. Početkom prošlog meseca, u Molenbeku, briselskom kvartu koji je takođe na lošem glasu i smatra se sedištem teororističke logistike, napadač je nožem nasrnuo na dvojicu policajaca.