Američki predsednik Donald Tramp rekao je da veruje da će ga "ljuta većina" američkih birača podržati i biti protiv istrage o njegovom opozivu.

Tramp se obratio pristalicama u punoj areni u Tupelu u Misisipiju, dan pošto je Predstavnički dom usvojio pravila istrage o njegovom opozivu zbog zahteva ukrajinskom predsedniku da pokrene stragu protiv demokratskog protivkandidata Džoa Bajdena.

"Američki narod sit je laži demokrata, njihovih prevara i ekstremizma. Stvorili su ljutitu većinu koja će glasati da mnogi besposličari iz redova demokrata ostanu bez posla 2020.", rekao je Tramp, a prenosi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ - Imenovan novi ministar za unutrašnju bezbednost SAD, peti od kada je Tramp predsednik

Istraživanje javnom mnenja je pokazalo da su Amerikanci oštro podeljeni - 49 odsto ispitanika smatra da bi Tramp morao biti opozvan i uklonjen s dužnosti, a 47 odsto ga podržava.

Tramp je izrazio uverenje u to da će pobediti svakog demokratskog kandidata na izborima 2020. godine.

"Isprašićemo im tur", rekao je on.

Ismejavao je Beta O''Rurka nekoliko sati pošto je bivši američki zastupnik iznenada ispao iz trke za demokratskog predsedničkog kandidata.

"Beto, taj jadničak - jadni, patetični dečko", rekao je Tramp.

Ponovno je kao konkurenta odbacio Bajdena kao "mentalno manjkavog" i rekao da će on brzo ispasti iz trke.

Tramp je branio telefonski razgovor s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim koji je u centru istrage o opozivu.

"Ja sam u svakom slučaju iskrena osoba, ali zar bih nazvao novoizabranog predsednika i rekao nešto neprimereno znajući da razgovor slušaju mnogi?" rekao je američki predsednik i pozvao republikance da se okupe oko njega.

Skup u Tupelu bio je u okviru kampanje za republikanskog kandidata za guvernera, a smatra se da će ti izbori biti indikator raspoloženja u zemlji godinu dana pre izbora u kojima će Donald Tramp "juriti" drugi mandat.