Američki predsednik Donald Tramp obećao je danas da će biti "najgori neprijatelj" Vladimira Putina, ukoliko njegovi dogovori sa ruskim predsednikom ne urode plodom.

"Biću najgori neprijatelj kojeg je ikad imao", rekao je Tramp u intervjuu za Si-En-Bi-Si.

On je, međutim, istakao da ceni priliku da unapredi odnos SAD i Rusije, čak i nakon tvrdnji američkih obaveštajnih agencija da je Moskva u više navrata pokušala da se meša u predsedničke izbore u SAD 2016.

Pročitajte još: Putinovo i Trampovo lice spojeni u jedno na naslovnici Tajma

"Slagati se s Putinom, slagati se s Rusijom je pozitivno, ne negativno", ocenio je Tramp.

Predsednik SAD je, istovremeno, kritikovao svog prethodnika Baraka Obamu da je bio potpuno naivan prema Rusiji, dok on, kako tvrdi, ima mnogo čvršći stav prema Moskvi od bilo kog predsednika "za mnogo, mnogo godina".

"Možda svih vremena", dodao je Tramp u intervjuu, urađenom u Beloj kući, koji će u potpunosti biti emitovan u petak.

TRAMP TRAŽIO OD BOLTONA DA POZOVE PUTINA U SAD NA JESEN

Američki predsednik Donald Tramp zatražio je od svog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da pozove ruskog predsednika Vladimira Putina da poseti Vašington na jesen, saopštila je danas portparolka Bele kuće Sara Sanders.

"Predsednik Tramp zatražio je od Džona Boltona da pozove predsednika Putina u Vašington na jesen i ti razgovori su već u toku", navela je Sanders na svom nalogu na Tviteru, a prenosi Rojters.