VARŠAVA - Lokalni guverner u Nisi, na jugu Poljske, izjavio je danas da će kravu, koja je pobegla na putu ka klanici ostaviti u životu i kada bude uhvaćena prebaciti je u rezervat za životinje.

Guverner Česlav Bilobran izjavio je za AP da je krava bila toliko hrabra da su odlučili da je zadrže u životu.

Krava je pobegla iz klanice u Poljskoj, tako što je preplivala na obližnje ostrvo i nastanila se na njemu i napadala sve koji su pokušavali da joj se približe, piše ''Independent''.

Krava je u begu od prošlog meseca, nakon što nije dozvolila da je ukrcaju u kamion koji je trebalo da je odveze u sigurnu smrt.

Probila je metalnu ogradu i pobegla skočivši u obližnje jezero i potom zaplivala prema ostrvu.

PROČITAJTE JOŠ - Francuska: Krava pobegla iz klanice postala hit na internetu

Vlasnik krave, poznat kao gospodin Lukaš, pokušao je da vrati kravu na farmu, ali pri pokušaju da je uhvate, krava je povredila jednog od radnika i slomila mu ruku.

U pomoć je pozvan i veterinar koji je trebalo da uspava životinju, no krava je opet imala sreće.

Naime, veterinar je javio da je ostao bez sredstva za uspavljivanje, a nova količina je trebalo da stigne tek za nekoliko dana.

Nakon nedelju dana pokušaja da vrati kravu, Lukaš je odustao i odlučio da je ostavi neko vreme na ostrvu dok ne smisli kako da je uhvati.

Uz pomoć lokalnih vatrogasaca želeo je da joj odnese nešto hrane da u međuvremenu ne ugine od gladi.

Kada se vatrogasni brod približio ostrvu, krava je preplivala na pedesetak metara udaljeno poluosatrvo.

Vatrogasni komandant Pavel Gotovski izjavio je da je životinja bila uplašena, ali da je izgledala zdravo.

I na kraju kada je Lukaš odlučio da ubije kravu i tako završi priču, umešao se načelnik grada Nise, Pavel Kukiz, koji se založio da kravu puste da živi.

Ovaj političar i bivši pevač pokrenuo je i Fejsbuk akciju i objavio da je spreman da plati farmeru da bi omogućio "kravi heroju" da se zauvek spasi od smrti.