NEMAČKI pastor iz Bavarske smatra da je otkrio kako da se izbori sa sve izraženijim manjkom vere u svojoj zajednici. Rešenje je, po njemu, jednostavno – organizovati “viski ekskurziju”.


Pročitajte još: Lažni pop 18 godina ispovedao ljude, ženio parove i krstio decu


Tomas Ešenbaher, strastveni obožavalac škotskog žestokog pića, primetio je da je razgovor sa prijateljima o religiji mnogo lakši uz par čašica i na ovaj način pokušava da probije led, posebno kod muškaraca.

- Čitanje Biblije nije baš uspešno, ali uz viski mogu da doprem do muškaraca jer je to tema koja ih interesuje – smatra pastor.

Za njegovo jednodnevno duhovno putovanje, podmazano alkoholom, odmah se prijavilo 30 ljudi, što je maksimalni kapacitet, pa će oni u petak, ako sve krene po planu, malo usporiti svoj užurbani životni tempo i makar za kratko pobeći od tekućih problema kako bi se osvrnuli na introspekciju i svoju besmrtnu dušu.


Pročitajte još: Aktivisti traže promenu naziva vina nazvanom po nacisti


- Naši rasporedi su jako zgusnuti, želimo da nam sve bude jasno za najviše osam sati. Viskiju treba barem 10 godina da bi bio dobar i zato moja poruka nije kratkoročna – objašnjava Ešenbaher.

Glavne zvezde ekskurzije biće četiri “gosta” iz Škotske, ali i jedan domaći bavarski viski. O četiri će se voditi diskusija dok je peti rezervisan za degustaciju u tišini, a pastor će kroz razgovor pokušati diskretno da umetne Bibliju, kako bi učesnici “osetili veru u srcu”.

Tomasa zbog ovog nesvakidašnjeg pristupa hvali njegova crkva ali ga drugi kritikuju zbog toga što je pozvao samo muškarce. On se brani objašnjavajući da je u pitanju pretežno muška tema i dobra prilika da uputi “duhovnu ponudu”.

(odditycentral.com)