Danski dobrovoljac u prodavnici za doniranu robu našao je u džepu kaputa koji je spremao za prodaju svežanj evro novčanica u vrednosti od 8.284 dolara.


Jens Erik Kristensen rekao je za regionalni list da je sredjivao doniranu odeću kao što radi nekoliko puta nedeljno kao dobrovoljac crkve u mestu Sore, 80 kilometara zapadno od Kopenhagena.


On je rekao za današnje izdanje lista Dagbladet Ringsted og Sjaellandske da je kako se obično radi proveravao da li kaput ima dugmeta, da li rade rajsferšlusi i proveravao džepove, kada je primetio džep sa izbočinom u kome je našao svežanj evro novčanica, a ne maramice ili zgužvane papire što je očekivao.


Pročitajte još: Pobedio u maratonu jer su ostali pogrešno skrenuli (VIDEO)


Odmah je to prijavio policiji, rekao je on i dodao da nije ni pomislio da to ne prijavi. Priznao je za list da je bio malo potresen tim što je našao.


"Počneš da razmišljaš kako je novac stigao do kaputa, da li je to neka starija gospodja štedela novac, ili je to crni novac, ili novac od droge", rekao je on.


Predstavnik policije je rekao da žele da nadju pravog vlasnika kaputa i novca i da onaj ko misli da jeste treba da se javi policiji.