''EPL'' je objavio da neki ''ajfon 8'' telefoni imaju fabričku grešku, koja može da dovede do različitih problema u radu. Iako nije u pitanju raširena pojava, primećeno je da neki ''ajfon 8'' telefoni koji su prodati između septembra 2017. godine i marta ove godine imaju problem sa matičnim pločama. Zato je ''Epl'' odlučio da otvori „Logic Board Replacement Program“.

Prema rečima zvaničnika iz kompanije, u pitanju je samo mali procenat ''ajfon 8'' telefona koji su se u prodaji našli u prvih šest meseci nakon izbacivanja na tržište. Ti telefoni imaju fabrički defekt, koji može da dovede do restartovanja, zamrzavanja ili nemogućnosti uključenja.

Problem je uočen samo na ''ajfon 8'' modelima (ne i na ''ajfon 8 plus''), a vlasnici ovih telefona koji su ih kupili u pomenutom periodu mogu da provere na ''Eplovom'' sajtu da li se njihovi uređaji nalaze u ovoj grupi.

PROČITAJTE JOŠ - Postoji problem na “ajfonu 8”

Ukoliko je to slučaj, ''Epl'' će zameniti telefon besplatno. Pri tome potrebno je obratiti pažnju, da ako na telefonu postoje neka fizička oštećenja (na primer slomljen ekran), ona moraju da budu popravljena (po regularnom cenovniku), pre nego što se izvrši zamena telefona. Akcija će trajati dok ne istekne tri godine od početka prodaje ''ajfona 8'', a korisnicima kojima se zamene telefoni neće se produživati garancija.

(PC Press)